Dierenkliniek Hattem 038 - 444 25 12

Cat Friendly Practice!

Cat Friendly Practice!

isfm practice member & cat friendly clinic logos Dierenkliniek Hattem is al jaren een van de meest vooruitstrevende klinieken in deze regio. Onze mogelijkheden breiden per jaar uit en door het volgen van nascholing voor zowel onze dierenartsen als onze para-veterinairen blijft onze kennis up-to-date. Wij volgen we nauwgezet alle ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied. Onze laatste aandachtspunten zijn uitgegaan naar een specifieke doelgroep klanten en patiënten, namelijk onze katteneigenaren en hun huisdieren. In Nederland worden er namelijk veel meer katten dan honden als huisdier gehouden, echter zien we minder katteneigenaren een bezoek aan de dierenarts brengen. Een van de redenen hiervoor is dat katteneigenaren vaak opzien tegen een bezoek aan de dierenarts vanwege de stress die het oplevert. Misschien herkent u het wel: thuis wil de kat het reismandje niet in en bij de dierenarts wil de kat er niet uit!

Dierenkliniek Hattem is aangesloten bij de International Society of Feline Medicine. Deze organisatie maakt zich sterk voor kwalitatief goede diergeneeskundige zorg voor katten. Het kwaliteitssysteem dat hieraan verbonden is; ‘de katvriendelijke praktijk’ wordt steeds populairder in Nederland. Het concept is ontstaan in Amerika en Engeland vanuit de insteek dat een kat nu eenmaal geen kleine hond is. De speciale behoeftes die katten en hun baasjes kunnen waarderen komen extra aan bod bij onze kliniek en dat is beloond vanuit het ISFM!

U zult begrijpen dat voordat een praktijk zichzelf een ‘Cat Friendly Practice’ mag noemen, de praktijk aan een aantal strenge eisen moet voldoen. Daarnaast moet de kliniek de beschikking hebben over voldoende faciliteiten met betrekking tot röntgenapparatuur, echografie, opname, chirurgie en anesthesie. Met gepaste trots laten we weten dat Dierenkliniek Hattem het zilveren certificaat heeft ontvangen. Wat kunt u merken aan het feit dat Dierenkliniek Hattem een ‘Cat Friendly Practice’ is geworden?

Een kat die een bodywarmer draagt Er zijn aanpassingen gedaan in de wachtkamer, de opnameruimte en in de spreekkamer om een bezoek aan de dierenarts zo aangenaam mogelijk te maken. Bij binnenkomst in de praktijk wordt u gelijk gewezen op onze nieuwe ‘Cat Corner’. Aan de linkerzijde van de praktijk is een apart gedeelte ingericht om rustig met uw kat te wachten op uw afspraak. Onze nieuwe bankjes geven de mogelijkheid om uw kat ‘op hoogte’ te laten wachten in plaats van op de grond. Tevens zijn er fleecedekens aanwezig om geluiden en het zicht van andere dieren te kunnen blokkeren.

We zien u en uw kat graag op de praktijk!

Hieronder vindt u een aantal informatiefolders met betrekking tot de ‘Cat Friendly Practice’.