Over ons

Over ons

Dierenkliniek Hattem is een praktijk met jonge enthousiaste dierenartsen en zorgzame paraveterinaire assistentes. Onze filosofie is het leveren van optimale zorg op maat.

  • Geschiedenis van de kliniek

Geschiedenis van de kliniek

Krantenknipsel over A.J. EikelboomHoe het begon

Dierenkliniek Hattem, voorheen Dierenkliniek Hattem-Wapenveld, kent een rijke geschiedenis. Het begon allemaal met Albert Jan Eikelboom; de eerste dierenarts in Hattem (zie de advertentie, uit de Homoet, 28 Juli 1933). Jan Eikelboom was een echte paardenliefhebber. Niet zo gek, aangezien hij in 1939 door de oorlogsdreiging opgeroepen werd om voor heel Zeeland en West Brabant te zorgen voor de legerpaarden. Na de oorlog keerde Jan Eikelboom terug naar Hattem om zich voornamelijk te richten op het grote vee. In 1965 trad schoonzoon Jan Kuipers toe aan de praktijk. Jan Kuipers, allround dierenarts heeft aan de kliniek uitgebouwd wat betreft de kleine huisdieren. De praktijk was in het begin gevestigd aan het huis van de heer Kuipers. Later zijn we verhuisd naar een oude school aan de Eikenlaan in Hattem, die verbouwd werd tot praktijk. Verschillende dierenartsen werden aangenomen zoals de heren D.H. Bronsink en W. Mulder. Deze dierenartsen waren allround geschoold, maar hadden ieder hun eigen specialisatie.

Start paardenkliniek

In 1988 is paardendierenarts G.J. van Selm begonnen bij de kliniek, in die tijd is ook de paardenkliniek in Wapenveld opgestart. De paardenkliniek is gestart bij Dhr. Bronsink aan de Lagestraat. In 1990 zijn de operatiekamer, laboratorium en gynaecologieruimte erbij gebouwd. Weer een aantal jaar later is de hoefsmederij erbij gezet, waar Aart Bloem alweer jaren zijn diensten als hoefsmid verleent.

Nieuwe gezelschapsdierenkliniek

Het team is later uitgebreid met dierenartsen F. Haffmans en R. Baltussen. De gezelschapsdierenkliniek aan de Eikenlaan barstte bijna uit zijn voegen. Om die reden is er in 2004 een gloednieuwe kliniek gebouwd aan de Crunershof. De praktijk heeft daar in november 2004 haar betrekking genomen.

Uitbreiding dierenartsen, nieuwe paardenkliniek

In 2005 en het jaar daarna zijn er nog meer dierenartsen in de kliniek komen werken, zoals dierenartsen L.M. van Zuijlen en A. van de Riet. In 2008 is de paardenkliniek aan de Lagestraat ook verlaten voor een gloednieuwe kliniek aan de Vlijtweg in Wapenveld! Ook de hoefsmederij is verhuisd naar de Vlijtweg. Zie de website van de paardenkliniek voor een verdere impressie van de nieuwe paardenkliniek.

Veranderingen

In 2012 is mevr. Haffmans na 17 jaar trouwe dienst gestopt met weken bij de gezelschapsdierenpraktijk. Begin 2013, na ook 17 jaar trouwe dienst is René Baltussen bij dierenkliniek Hattem gestopt. René heeft de laatste jaren intensief samengewerkt met de buurtcollega’s uit Kampen. Om kennis en kunde binnen de rundveepraktijk te kunnen waarborgen heeft René de grote stap genomen om de rundvee praktijk in Kampen voort te zetten.

Situatie 2015 -2018

In de gezelschapsdierenkliniek in Hattem zijn Laurens van Zuijlen, Susanne Heuving, Ilka Bosman en Daniëlle van Vliet een vast aanspreekpunt met betrekking tot de kleine huisdieren. Natuurlijk zijn Arjon van de Riet, Mark van Manen, Karlijn van Gerwen en Gijs-Jan van Selm de ondersteunende krachten en zij maken het Hattems dierenartsenteam compleet!

Situatie  2019 - 2021

Per één januari 2019 is er een scheiding tussen de paarden en gezelschapsdieren een feit! De gezelschapsdierenartsen werken gezamenlijk overdag en tijdens de avondspreekuren. Het team bestaat uit: Laurens van Zuijlen, Susanne Heuving, Ilka Bosman, Sandra Doedens en Romy Koch. Onze paardenkliniek werkt verder met Gijsjan van Selm, Arjon van de Riet, Mark van Manen en met Karlijn van Gerwen.

Situatie vandaag de dag, 2021 en verder

Sinds januari 2021 is het Evidensia Dierenziekenhuis IJsselland geopend in hetzelfde pand als Dierenkliniek Hattem. Hierdoor kunnen wij sindsdien een unieke combinatie van eerste en tweedelijns zorg leveren. Eind 2021 is Tamara Bruggink het team komen versterken en in september 2022 is Wieteke Eggelmeijer bij ons team gevoegd. Sinds oktober 2022 is het Evidensia Dierenziekenhuis IJsselland de centrale spoedpost in de regio. Dierenartsen uit de hele regio komen hier meedraaien in de diensten gedurende de nachten en in het weekend.

Mogelijk tot ziens!!

Ontmoet ons team
Ga naar Rondleiding