Dierenkliniek Hattem 038 - 444 25 12

Over ons

Over ons

Over ons

Dierenkliniek Hattem is een praktijk met jonge enthousiaste dierenartsen en zorgzame paraveterinaire assistentes. Onze filosofie is het leveren van optimale zorg op maat.

Krantenknipsel over A.J. EikelboomHoe het begon

Dierenkliniek Hattem, voorheen Dierenkliniek Hattem-Wapenveld, kent een rijke geschiedenis. Het begon allemaal met Albert Jan Eikelboom; de eerste dierenarts in Hattem (zie de advertentie, uit de Homoet, 28 Juli 1933). Jan Eikelboom was een echte paardenliefhebber. Niet zo gek, aangezien hij in 1939 door de oorlogsdreiging opgeroepen werd om voor heel Zeeland en West Brabant te zorgen voor de legerpaarden. Na de oorlog keerde Jan Eikelboom terug naar Hattem om zich voornamelijk te richten op het grote vee. In 1965 voegde schoonzoon Jan Kuipers zich bij de praktijk. Jan Kuipers, allround dierenarts heeft de kliniek, wat betreft de kleine huisdieren, uitgebouwd. De praktijk was in het begin gevestigd aan het huis van de heer Kuipers. Later is deze verhuisd naar een oude school aan de Eikenlaan in Hattem, die verbouwd werd tot praktijk. Verschillende dierenartsen werden aangenomen zoals de heren D.H. Bronsink en W. Mulder. In 1988 na het aantreden van G.J. van Selm isde paardenkliniek in Wapenveld opgestart op het terrein van Dhr. Bronsink aan de Lagestraat.

Nieuwe gezelschapsdierenkliniek

Na uitbreiding van het team met dierenartsen F. Haffmans en R. Baltussen barstte de gezelschapsdierenkliniek aan de Eikenlaan bijna uit zijn voegen. Om die reden is er in 2004 een gloednieuwe kliniek gebouwd aan de Crunershof.
In 2005 en het jaar daarna zijn er nog meer dierenartsen in de kliniek komen werken, waaronder L.M. van Zuijlen. Van Zuijlen is nog altijd het vaste gezicht van de kliniek.

Situatie vandaag de dag

Per één januari 2019 is er een scheiding tussen de paarden en gezelschapsdieren. Het gezelschapsdierenartsenteam bestaat op dit moment uit: Laurens van Zuijlen, Susanne Heuving, Ilka Bosman, Sandra Doedens, Romy Koch, Tamara Brugging, Wieteke Eggelmeijer en Lotte Meijer. Zij worden ondersteund door een team van 11 paraveterinairen en een praktijkmanager.
In de weekenden en nachten werken wij samen met verschillende praktijken uit de regio.

Tot ziens op de praktijk!